No module Published on Offcanvas position

Event-Team vzw: informatie

Sedert 2001 verzorgt Event–Team swingende gastproducties en shows in het Cultuurcentrum van Evergem. Event–Team maakte de musicalconcerten Famous! en Famous!² (met o.a. Chris Van Tongelen, Jan Schepens, Hilde Van Wesepoel, … ), Boogie Nights (met o.a. Daisy Thys), ABBA GOLD in Concert, Ketnetband in Concert en verschillende familiespektakels.

Na het succes van de gastproducties en als antwoord op de interesse van kinderen en jongeren voor audities bij Event–Team, ging Event–Team vanaf september 2003 een stapje verder met de organisatie van wekelijkse musicallessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Vanaf september 2020 gebeuren de musicallessen in samenwerking met Thearte omwille van de onzekerheden in de eventsector door de Covid-maatregelen. 

 

Onze doelstellingen:

  • een groot deel van de leerlingen van de musicalopleiding de kans te geven zich op muzisch–creatief gebied uit te leven in een productie en/of toonmoment en hen plezier laten beleven en later de vruchten te dragen van hun succes
  • een kwalitatieve productie naar voor brengen onder begeleiding van uitgelezen docenten met oog voor het juiste licht, het perfecte geluid, perfecte muzikale begeleiding, de juiste begeleiding van de acteurs, enzovoort
  • de ticketprijzen zo laag mogelijk te houden, zodat de show toegankelijk blijft voor iedereen

Op artistiek vlak heeft Event–Team de afgelopen jaren de lat telkens hoger proberen leggen. In vergelijking met de beginjaren is er al heel wat veranderd. Onder impuls van bezieler Olivier De Meyer werd dit jaar de groep uitgebreid met vrijwillige artistieke mensen op vlak van decor, kostuums, technische effecten, … en werd er naar nieuw talent gezocht dat perfect paste in de rollen van de productie.

In het nieuwe seizoen zal het artistieke team gedreven aandacht besteden aan de opleiding van de jeugdige en volwassen acteurs om tot een sprankelend resultaat te komen. Correct taalgebruik, aangepaste lichaamstaal, het juiste gebruik van de stem, afgewerkte dansbewegingen, … en zeker niet te vergeten de spelvreugde zijn enkele van de elementen waaraan ook in het volgende opleidingsjaar en tijdens de repetities zal worden gewerkt.